Mindfulness

Seuraava ohjaamani MBSR 8 viikon kurssi järjestetään Helsingissä 6.9.-25.10.2023

Yhteistyö Väestöliiton terapiapalveluiden kanssa jatkuu syksyllä 2023. Olet lämpimästi tervetullut mukaan Väestöliiton terapiapalveluiden mindfulnesskurssille. Syksyn kurssin tiedot ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemin myös tällä sivulla!

MBSR eli Mindfulness Based Stress Reduction -menetelmän avulla

Mindfulness -harjoitusten kautta osallistujalle tarjoutuu mahdollisuus tutkia uteliaana ja kiinnostuneena mitä elämässä on juuri nyt. Osallistuja saa tilan kohdata erilaiset tuntemukset – miellyttävät ja epämiellyttävät – hyväksyvästä tietoisesta läsnäolosta käsin. Tutkimukset tukevat mindfulnessin harjoittamiseen liittyvien aivojen rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia. Näitä kohtalaisen vaikutuskoon muutoksia on havaittu muun muassa hippokampuksessa (muisti), etuotsalohkossa (tunnesäätely), somatosensorisella aivokuorella ja aivosaaressa (interoseptiivinen kehotietoisuus) sekä aivokurkiaisessa (aivopuoliskojen välinen kommunikaatio).

Runsaan tutkimustiedon valossa sanoa, että Mindfulness- harjoittelun myötä mm. keskittymiskyky, muisti, tunteiden hallinta, elinvoima, unenlaatu ja määrä, aivojen toiminta, stressinsietokyky kasvaa ja vahvistuu. 

Jokaisen osallistujan kokemus kurssista on erilainen ja kurssin ainoa tavoite onkin harjoittaminen itsessään.

Rentoutus ja stressinhallinta hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla:

Harjoitamme mindfulness kykyä MBSR eli Mindfulness-Based Stress Reduction -menetelmän avulla. Menetelmän on luonut Jon Kabbat-Zin.

Kurssiin sisältyy:

  • kahdeksan viikoittaista lähitapaamista (yhteensä 21 tuntia)
  • yksi viikonloppuun sijoittuva harjoituspäivä (6tuntia)
  • kurssimateriaalin, joka sisältää ohjeet kotiharjoittamiseen
  • kurssipäivinä kahvi- ja teetarjoilu
  • Alkuhaastettelu

Palaute kurssista:

”Tämä oli upea kurssi, jota suosittelisin kaikille!”

”Asioita alkaa tapahtua, kun ei pyri niitä aktiivisesti ratkaisemaan.”

”Tietoisempaa ja hyväksyvää läsnäoloa arjessa tiskaamisen, ulkoilun ja arkiaskareiden lomassa, kun itseään arvosteleva kela ei enää pyörikään!”

”Olen oppinut palauttamaan huomiota kehoon ja myös huomaamaan mitä tarvitsen (lepo, yhteys läheisten kanssa, terveellinen ravinto, luonto, vain olemisen hetket). Tämä on ollut matkantekoa itsensä huolehtimiseen!”

”Läsnä olemista, tässä hetkessä, just sellaisena mitä on. Että mikä on riittävästi energiaa, et se vaihtelee ja saa vaihdella.”